نکاتی درباره کفپوش اپوکسی
برای ذکر نکاتی درباره کفپوش اپوکسی می توان گفت این نوع کفپوش قابل اجرا روی تمامی سطوح سخت از جمله سیمان، سرامیک، و سنگ می باشد. در خانه ها و مکانهای نوساز بهترین حالت استفاده از این کفپوش ها در مقایسه با سنگ و سرامیک می باشد. با محاسبه ای کوچک از متراژ مصالح مصرفی و هزینه های دیگر اجرا، پی خواهیم برد که این کفپوش هزینه چندان زیادی نسبت به کفپوش های قدیمی ندارد و گاهی ارزانتر هم خواهد بود.
صنعت اپوکسی شامل یک متریال شیمیایی بسیار زیبا و خلاقانه است که از آن بعنوان بتن مایع نام برده می شود و پس از اجرای متریال مخصوص و به محض پخت ملکولی مواد، دارای مقاومت بتنی بسیار بالا بوده و مزایای بسیار بالایی نسبت به کفپوش های قدیمی دارد. این صنعت امروزه بیشتر در سطح بیمارستانها، کارخانجات، پارکینگها، اماکن ورزشی و در کلان شهرها در داخل منازل اجرا می شود و به زودی جایگزین تمام کفپوش ها خواهد شد.
تفاوت رنگ اپوکسی با کفپوش اپوکسی
هاردنر از دو نوع سیلکو آمینی برای چسبها و کفپوشهای اپوکسی بدون حلال و پلی آمید برای رنگهای اپوکسی حلال دار تشکیل می گردند که نیاز است برای خشک شدن با رزین بخوبی مخلوط شود و طی زمان مشخصی پیوند تکمیل شده و خشک می گردد. اپوکسی آمینی به علت نداشتن حلال و در نتیجه کاهش حجم بیشتر بیشتر کاربرد چسب و کفپوش اپوکسی را داراست و اپوکسی پلی آمیدی که بیشتر بعنوان رنگ اپوکسی مورد استفاده قرار می گیرد. کفپوش اپوکسی در بیمارستانها و صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد و رنگ اپوکسی گزینه مناسبی برای جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی در صنایع نفتی، دریایی، پالایشگاهی و … است.
مزایای کفپوش اپوکسی
- ظاهری زیبا و براق
- هزینه نسبتا پایین (در مقایسه با طول عمر)
- نظافت آسان
- مقاوم دربرابر شوینده های شیمیایی، بنزین، نفت و …
- مقاوم در برابر حرارت
- مقاوم در برابر رطوبت
- مقاوم در برابر جرم و آلودگی
- عمر طولانی (بالای ۲۰ سال)
- دارای تنوع طرح و رنگ بسیار زیاد
- چسبندگی بالا به سطوح بتنی و فلزی
- امکان اجرا در سطوح زیاد بدون درز
- عایق در برابر الکتریسیته
- دارای قابلیت ترمیم
- مقاوم در برابر سایش
انواع کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی ورزشی: نسبت به سایر کفپوش ها از انعطاف بیشتری برخوردار است و از ترکیب پلی یورتان تشکیل می گردد.
کفپوش اپوکسی مقاوم در برابر اسید: همانطور که از اسمش پیداست در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم بوده و در مکانهای صنعتی مانند پتروشیمی و آزمایشگاه استفاده می شود.
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک: در اماکنی چون مخابرات یا اتاق عمل بیمارستانها که جریان برق زیادی وجود دارد، بکار برده می شود.
کفپوش با ضخامت بالای ۳ میلی متر ضد سایشی: در اماکنی که نیاز به تمیزکاری و نظافت زیاد است و یا بسیار پر تردد می باشد مثل بیمارستان ها و کارخانجات غذایی یا دارویی ، و یا ساختمان های اداری استفاده می شود.
کفپوش اپوکسی ضد گرد و غبار: دارای جذب بسیار پاین گرد و غبار می باشد.
کفپوش اپوکسی مکانیکی: دارای مقاومت بسیار بالا در برابر فشار بوده و در پارکینگ ها کاربرد دارد.